Friday, 4 December 2009

..:[ Lirik Lagu Kucing ]:..

Dengan rahmat dan kasih-Nya
Assalamu'alykum utk semua


Ingat lagi tak dulu time kita darjah dua, cikgu muzik ajarkan satu lagu tajuk dia 'Kucing Saya'?

Nak jadi ceritanya, dua hari lepas terjadi satu kejutan pada diri Cleo.
Kucing Cleo kat rumah ni, colour putih, so mostly orang dalam rumah ni panggil dia Teh or something like that.

Beza sekali dengan Cleo sebab Cleo panggil dia BONCET. Sebab? Sebab masa 1st time dia diselamatkan dari hujan lebat dulu, dia terlalu buncit. ^^

Sebelum2 ni, bila Cleo panggil, agak susah dia nak datang. Jenuh gak dua tiga kali panggil baru dia datang tapi semalam, sekali panggil je dia datang terus.

Haaa...masa saat tu lah tiba-tiba terlintas lagu kucing ni kat otak Cleo ni.
Tapi, seperti biasa, otak ni ligat menukar lirik yang telah diajar..hihi..

So, ni nak berkongsi lirik terbaru versi Cleo. Ada loghat Penang sket no.
Enjoy! ^_~


Saya ada kucing
Namanya Boncet
Bulu warna putih
Ekor berbelang


Bila saya panggil Boncet
Dia pon datang
Tersangat lajunya
Saya pon ketaq


Saya tak bagi makan
Nasi campur ikan
Dia tak minum susu
Riang selalu


Tidoq waktu malam
Siang pon dia tidoq
Lain daghi yang lain
Saya pon sayang...



P/s: Nyanyi ikut irama betul tau... :)

Cleo
~ Creating ideas for lives ~

2 comments:

hemohemo said...

comel nye...hehe idea yg kreatif

cleo (クレオ) said...

ihihi...mekasih hemohemo ~

..:[ VisiTors ]:..

Free Hit Counter