Thursday, 1 October 2009

..:[ BiLa NaMpAk BuLaN ]:..

Assalamu'alykum to all...

Tengah dok tengok kat langit malam tadi, ternampak bulan yg tak berapa penuh tu. Masa tengah tengok tu, tiba-tiba msj masuk. Ringtone ni bunyik nye ala-ala satu anime yg penah boom suatu masa dulu masa kita darjah 5, 6... Sailor Moon. [haha]

Trus tringat betapa happy nya masa dulu, bila ada masa free ja, kitorg buat satu group, cerita pasal Sailor Stars tu. Wah... Memang hanyut la masa tu... [huhu]

Fanatik yg amat sampai hafal lirik Jepun. Opening ke, ending theme song, tanye la. On the spot buleh nyanyi ramai2. [hak hak]

Hmm.. Tapi sekarang, bila kita sebut nama Sailor Moon ke, tak pun, sebut Chibi je, trus orang tengok pelik. [huhu] Segan pun ada masa tu, tapi nak buat cam ne kan.. Kartun2 nih, syok dijadikan topik bila tensyen2. [^^]

Masa tengah typing post ni pun, tengah dengar koleksi Disney's Princess. [ :P ]


So, ade satu soalan untuk semua para pembaca. Bila korang tengok kat bulan, apa yg terlintas kat minda korang?

Come, share with us. Sharing is loving. ^^


Cleo

~ Creating ideas for lives ~

2 comments:

ayu said...

slalunya...secara jujur, bila tgk bulan, mesti teringat dekat pencipta bulan tu..Ya Allah..tapi kalau sebut pasai sailormoon, mesti teringat lagu orientasi masa FORM 1.. huhu...rindunya tarbiyah dari kakak2.

cleo said...

Hmm... Alhamdulillah ayu masih sentiasa mengingati Allah... Kekalkan lah ia untuk selamanya...

Insya-Allah :)

..:[ VisiTors ]:..

Free Hit Counter